Gardens of Life

Een tentoonstelling rond het gezondheidsprogramma,

bestaande uit 5 pancartes, staat momenteel in de inkomhal van de kliniek.

Hiernaast een preview van de pancartes.

Indien geïnteresseerd, kan je deze tentoonstelling gratis uitlenen

tijdens activiteiten, evenementen, tentoonstellingen, ....

 

Voor meer info:

 

mail naar info@karamol.be,

of bel Louis Geysemans op 014 32 08 90 (Dienst Ontwikkelingssamenwerking van Mol)

 

In februari 2010 leggen tien jongeren uit drie Molse scholen samen met de gehele bevolking van twee dorpjes in Kara Kara,

Angoual Laboué en Angoual Danaé, nieuwe tuinen aan voor groententeelt.

Hiertoe wordt de experimentele bodemverbeteraar Terracottem gebruikt.

 

Het project

 

Het project en experiment werden op korte tijd opgestart door één van de initiatiefnemers van Gardens of Life, de Mollenaar Koen Cartuyvels, in samenwerking met het Kara Kara Komité. In Kara Kara werd het project met groot enthousiasme onthaald.

 

Gardens of Life ontwikkelde dit project als proefproject voor het gebruik van een experimentele bodemverbeteraar, Terracottem, dat het water beter in de grond moet vasthouden. Daarnaast is de uitwisseling van landbouwkennis en levenskunst één van de doelstellingen. Dit laatste werd gestimuleerd o.m. door de aanwezigheid in Kara Kara van een Malinese delegatie, waar Gardens of Life een tweede proefproject opstartte..

 

De toekomst

 

Voor onze Molse jongeren zorgde dit initiatief voor een onvergetelijke ervaring, een harde confrontatie ook met de Nigerese realiteit, maar ook voor een blijvende band met onze vrienden van Kara Kara.

De tuinen werden onmiddellijk in gebruik genomen – de landbouwresultaten zullen de komende jaren moeten geëvalueerd worden. Maar daarnaast zijn er nog andere resultaten: de wens van de bevolking van Kara Kara om samen op het veld iets realiseren dat blijvend is, de wens van de jongeren om zich blijvend te kunnen inzetten voor Kara Kara (de oprichting van een Kara Kara-jongerengroep !), en de idee om driejaarlijks een jongerenreis op te zetten richting Niger.

 

Terracottem